Det är mer än ofta jag får frågan från olika bekanta som driver mindre till medelstora företag “Är det värt att sitta på kontorshotell?” och mitt svar förblir nästintill alltid samma. JA det är absolut värt att ta kontakt med ett kontorshotell om du som företagare känner att det är ett behov. Men jag brukar även be personen fundera kring dessa frågor innan man tar sitt beslut.

 

Här kommer en lista med 4 punkter som jag tycker man ska fundera på innan man väljer att sätta sig på ett kontorshotell

 

Budget – Hur mycket vill du spendera?

 

En av de viktigaste punkterna när man väljer kontorshotell är att man kikar över sin budget, kontorshotell är ofta relativt billiga och låg risk då kontrakten ofta inte är längre än några månader. Detta betyder att du inte kommer att behöva betala för något som du senare kanske inte kommer att använda, ha råd med eller helt enkelt inte längre behövs. 

 

Mitt personliga tips är att du börjar med ett kontorshotell som inte kostar mer än vad du faktiskt är villig att betala, många skriver upp sig på ett kontorshotell som de någon månad senare inser var alldeles för dyrt vilket kan leda till flera olika problem. Både för dig och ditt företag. För att ge dig en bild om hur mycket ett kontorshotell kan kosta så brukar priserna i de större städerna ligga mellan 1500 – 5000 kr i månaden beroende på om vad som ingår i kontorshotellet. Ofta ingår väldigt lite för de billigare kontorshotellen men samtidigt så får du en lägre kostnad vilket ofta jämnar ut sig ganska bra.

 

Kontrakt – Vad står det i kontraktet?

 

En annan viktig del att se över när man väljer kontorshotell är kontraktet, kontrakten hos de olika kontorshotellen brukar ofta vara relativt lika men det är alltid bra att du läser igenom så att du inte binder dig över en längre period, en summa som du inte kan betala eller andra “rörliga” kostnader som kan finnas gömda i kontrakten. 

 

Du vill helt enkelt hitta ett kontorshotell Vasastan som erbjuder ett flexibelt och öppet kontrakt som inte binder dig längre än 2 – 3 månader men det kan även vara värt att binda sig över en längre period om kontorshotellet erbjuder någon form av bättre pris och att du känner att du skulle kunna sitta på det kontorshotellet under en längre tid utan problem.

 

Fördelar- Vad är det som ingår?

 

Denna punkt är väldigt individuell för varje företag då alla är i behov av olika saker, en webbyrå kanske inte är i behov av en fax eller skrivare medans ett annat företag behöver det. Se över utbudet och kika så att alla dina behov uppfylls och fråga även om allt du behöver kommer ingå i ditt medlemskap. Detta kan bland annat vara kaffe, vatten, frukt, skrivare, fax, whiteboards, kontorsmöbler, ergonomiska stolar, möteslokaler, posthantering och mycket mycket mer. 

Öppettider – När och hur länge är det öppet?

 

Som många av er vet så är olika företag aktiva under olika tider på dygnet, en del jobbar med internationella kunder i andra tidszoner medans andra jobbar lokalt med svenska kunder. De som jobbar med kunder baserade på andra sidan jorden kommer förmodligen vara i behov av ett kontorshotell som är öppet 24/7 för att kunna jobba på den tiden på dygnet där flest människor behöver komma i kontakt med företaget. 

 

Sen finns det ju såklart de företagarna som jag som helst jobbar dygnet runt och gärna sitter på ett kontorshotell som är öppet 24/7 för att inte känna någon stress över att behöva lämna lokalen. Tänk efter när du brukar jobba och välj sedan ett företagshotell som möter dina behov när det kommer till öppettider. 

 

Slutsats

 

Där har ni mina 4 viktigaste punkter när det kommer till att välja rätt kontorshotell, lämna gärna en kommentar med dina personliga tips och råd!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here