Det var inte ovanligt att det bara för några år sedan var svårare för kvinnor att accepteras som företagare i samhället men idag finns kvinnor som just nu gör karriär i företagsvärlden. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några av de mes omtalade och populäraste kvinnliga entreprenörerna. Här kan du läsa om några av de absolut mest framstående kvinnorna när det kommer till svenskt näringsliv och vad de har åstadkommit. OBS Det finns självklart många fler än de vi har nämnt, bland annat är det intressant att läsa om kvinnor som revolutionerat när det kommer till Coworking i Stockholm, men idag kommer vi endast nämna fyra stycken kvinnor och dessa är grundare och styrelseledamöter.

Image result for business woman

Isabella Löwengrip

En av de hetaste namnen i Sverige när man pratar om kvinnliga entreprenörer så går det inte att nämna Isabella Löwengrip. Redan som tonåring så börja Isabella sin resa som entreprenör under namnet Blondinbella men detta är ett namn som hon väljer att ta avstånd från idag. Nuförtiden så är det Isabella som gäller och med sitt efternamn som hon fått från sin pappa. Trots Isabellas olika misslyckanden och bortkastade projekt så är Isabella Löwengrip idag en av Sveriges rikaste kvinnor (om man ser till pengar man tjänat själv utan arv och liknande). Under sina år så har Isabella startat flera olika framgångsrika företag och åker just nu till länder över hela världen för att expandera sina verksamheter.

Lena Apler 

En annan kvinna som gjort många coola saker i sitt liv är Lena Apler. Bland annat så har hon startar en egen bank, vilket är otroligt då hon var den första kvinnan i Sverige att starta just sin egna bank. Hennes bank går under namnet Collector Bank och det finns även ett inkassoföretag som går under samma namn och även den verksamheten är grundad av Lena Apler. Under åren så har Lena Apler tagit emot flera olika priser för sitt framgångsrika företagande och dessutom har hon även tagit sig ann flera olika styrelseuppdrag. Bland annat så är hon med i Skistars ledning. Lena Apler föddes 1951 och hennes karriär började egentligen när hon började jobba på SEB, resten är historia skulle man helt enkelt kunna säga.

Christina Saliba

När man pratar om PR så är det Christina Saliba som man bör hålla koll på. Christina har under en väldigt kort tid gjort en karriär och är idag en av Sveriges största kvinnliga entreprenörer. Hon har tillsammans med sin väninna Camilla Läckberg startat Invest in her vilket är ett bolag som helt enkelt investerar i andra bolag som drivs av kvinnor, eller har kvinnor som är med i företagets styrelse. En av dessa investeringar har varit i Dahls.se, en hemsida som gör det lättare att boka skönhetsbehandlingar som sedan utförs direkt i ens em. Det kan bland annat vara allt från sminkningar till manikyr inför kvällens fest eller kanske bröllop.

Ida Backlund

Ida Backlund är en kvinna som lyckades skapa succe redan under en väldigt tidig ålder då hon valde att starta en butik som säljer löshår. Hennes produkter blev väldigt populära och inom kort så fanns det salonger runtom i landet som jobbade med att sätta in just löshåret så att det såg helt naturligt ut, alltså som riktigt hår. Under senare hår så har Ida Backlund valt att ta ett steg tillbaka men är nu på väg in i företaget med en ny aktiv roll igen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here